Zware Seizoensstart R.E.D. Combinatie

Na de mooie overwinning in de laatste oefenwedstrijd vorige week moesten de rugbyers van de Dordrechtse Rugbyc Club afgelopen zondag echt aan de bak. In RC Delft 3 troffen de mannen en hun clusterpartners van Dordt en REL 2 een pittige tegenstander. Een aantal ziekmeldingen en late afzeggingen zorgden voor wat hoofdbrekens bij coach Eus van Dijk maar uit eindelijk bleken er zelfs 4 reserves te zijn. De aftrap was voor de RED Combinatie (REL 2/Eilanders/Dordrecht) en verplaatste het spel naar de helft van Delft. Dat duurde niet lang. De voorwaartsen, twee weken nog oppermachtig, werden te vaak achteruit gedreven waardoor er in de beginfase alleen verdedigd werd. De ervaren thuisploeg liet aanval op aanval los maar de groen-gele brigade hield lang stand. Roland Trommel moest na een prima tackle vervangen worden door Ruud Kuipers en het was alle hens aan dek. Na 12 minuten brak Delft de ban met een goede break, conversie gemist. Ondanks goede aanvallende impulsen van fly-half Patrick Klijnjan wisten we nauwelijks gevaar te stichten. Een snelle aanval en een niet goed verwerkte doorgeschoten bal zorgden voor 2 tries voor Delft. Met één conversie erbij kwam de ruststand op, 17-0 en was alles nog mogelijk.

In de rust werd er niet gewisseld en het 2e bedrijf begon met een aftrap van de gastheren terwijl ondertussen een warm zonnetje over het prima veld scheen. Er kwam meer lijn in het spel van de RED Combinatie wat bijna leidde tot een score na 6 minuten, maar de bal werd door Delft omhoog gehouden. Kort daarop wist Andrey Karkls uit een snel genomen penalty te scoren met een conversie van Aaron Huizer. Dit zorgde voor moed bij de mannen en er werd meteen hernieuwd de aanval gezocht. Chiem van Woerkom en Sven Trommels kregen kansjes maar daar bleef het bij. Delft bleef echter profiteren van foutjes en bouwde de score uit. Huizer bleek moegestreden en werd vervangen door Robbert van den Nobelen. Delft had veel krachten gebruikt en moest nu regelmatig haar meerdere erkennen in de pack van de Combinatie. Toch duurde het te lang voor Paul van Es de tweede try kon scoren om de wedstrijd nog te doen kantelen. Huizer mocht vanwege de nieuwe regels teruggewisseld worden en zorgde wederom voor de 2 extra punten. Delft bleef de sterkere ploeg en won uiteindelijk met 41-14.

Scrum-half Darren Flynn, de oudste man op het veld werd vanwege zijn tackles, inzet en sterke tweede helft verkozen tot Man of the Match. Komende zondag komen de Rotterdamse Studenten op bezoek in Dordrecht waar de ‘thuiswedstrijd’ om half 3 wordt afgetrapt aan de Schenkeldijk.