Rugbyers RED sluiten pre-season af met winst

Bijgewerkt: 11 sep 2018

Na een mini-toernooitje in Etten-Leur twee weken geleden waar het nieuwe clusterteam met De Eilanders en REL 2 nog duidelijk aan elkaar moest wennen en nipt verlies verleden week in Sassenheim tegen The Bassets 3 sloten de rugbyers van RED Combinatie het oefenprogramma af tegen een geduchte tegenstander. RC Sparta uit Capelle aan den IJssel kwam niet geheel compleet naar Middelharnis, maar kregen spelers van de RED Combinatie zodat er gewoon 15 a side gespeeld kon worden.

Er werd gekozen voor 4 x 20 minuten spelen zodat coach Eus van Dijk verschillende opstellingen kon uitproberen en ook alle 12 wissels ingezet werden. Sparta begon sterker door flink druk uit te oefenen en scoorde na een snel genomen penalty in de 5e minuut. Een goede kans van Patrick Klijnjan werd helaas omhoog gehouden drie minuten later voordat de gasten wederom het ovaal konden drukken na een paar gemiste tackles in de 14e minuut. Deze conversie was wel raak. Uit de volgende kick off wist Aaron Huizer de bal veroveren en met een goede loopactie te scoren. Hij verzilverde zelf de conversie. Sparta profiteerde nog een keer van slordig verdedigen en bepaalde zo de 1e ruststand op 7-19.

De tweede 20 gaf Huizer met een geweldige break een goed begin. Hij liep door 3 tackles heen en scoorde op pure wilskracht. De strijd ging hierna gelijk op, waarbij Sparta beter in de rucks zat maar de thuisploeg veel beter verdedigde. Gescoord werd er niet meer, maar Robert Dee moest met een knieblessure naar de kant.

Coach van Dijk gebruikte zijn wissels goed en in het 3e kwart speelden de half-backs Joost Kastelein en Twan de Waard de snelle driekwarters prima aan en kreeg het pack van Sparta het zwaar. Het publiek genoot van flitsende aanvallen van de driekwarters, prima line-outs en een steeds beter spelende pack in de rucks en het losse werk. Taco de Boer, Chiem van Woerkom na een run van 45 meter en nogmaals De Boer uit een goede scrum zorgden voor de punten voordat De Waard een aanval uit het boekje afrondde na een prima break van Teus Stolk. Huizer trapte alle conversies raak waarmee de stand na 3 kwarten op 42-19 kwam. Sparta had ondertussen verschillende spelers zien uitvallen, kreeg geen 1e rij meer op de been en dus werd er besloten na 60 minuten te stoppen.

Met deze mooie thuiszege sluit de Dordtsche Rugbyclub en hun clusterpartners een gedegen voorseizoen af.

Man of the Match werd Aaron Huizer die net even dat zetje gaf waardoor de boel op scherp werd gezet. Hij mag Ut Tuugje deze week dragen terwijl Niels Hoogendoorn Het Blauwe Ding kreeg omgehangen vanwege zijn goede werk in de voorwaartsen waarbij vooral zijn ‘ripps' bijzonder waardevol waren.

Coach Van Dijk had zeker nog verbeterpuntjes gezien maar kijkt met een goed gevoel uit naar het begin van de competitie volgende week die voor de RED Combinatie begint met een uitwedstrijd tegen RC Delft 3.