R.E.D. COMBINATIE PAKT EERSTE WINST

De eerste thuiswedstrijd werd op het sportpark Schenkeldijk in Dordrecht gespeeld. Onder heerlijke rugby omstandigheden, stromende regen en een goed veld. Ondanks buikgriep, werk en blessures schoot de thuisploeg uit de startblokken en zette de Studenten uit Rotterdam meteen onder zware druk. Na twee minuten kregen we een penalty in het vijandelijk 22 meter gebied die snel werd genomen door captain Patrick Klijnjan op gelegenheids center Aaron Huizer die door de verdediging stormde en de eerste vijf punten scoorde. Hij trapte zelf de conversie raak, 7-0. Vervolgens bleef de strijd zich op de helft van de tegenstander afspelen, maar slordig spel verhinderde meer punten. Een goed uitgespeelde lijn met aan het eind Teus Stolk zette na 20 minuten de teller op 12 voor Huizer via de lat de 14-0 binnen trapte. De Rotterdamse Studenten herstelden zich maar konden geen vuist maken en het wachten was op de volgende vijfpunter van RED. Huizer in zijn driekwarter rol helemaal in zijn element drukte na een scrum op 5 meter en prima passes de 3e try en daarmee was ook de ruststand van 19-0 bereikt al stonden we toen met 14 man na geel voor Sven Trommels.

De 2e helft startte RSRC net iets feller en scoorde na één minuut doordat een paar tackles gemist werden. De RED Combinatie herpakte zich echter snel en wist door het overwicht in de voorwaartsen de duimschroeven aan te draaien. Toch liep het niet echt lekker in de lijn en waren er twee briljante momenten van scrum-half Joost Kastelein nodig in de 55e en 58e minuut om de overwinning en het bonuspunt veilig te stellen. Huizer verzilverde beide conversies waarvan één via de paal. Vervolgens wist Klijnjan een perfect uitgespeelde aanval af te ronden. Coach Eus van Dijk bracht de Dordtsche debutant Beau Rottier voor Remco van den Noobelen en routinier Marc Vingerhoets voor Lars van de Riet. De Rotterdammers wisten zich geslagen maar scoorden toch een tweede try door een uitbraak van een rappe winger voor de goed leidende referee affloot bij een 38-10 eindstand. Een tevreden staff kijkt nu vooruit naar de uitwedstrijd tegen RRC 3 komende zondag in Rotterdam.

Man of the Match werd Kastelein die Ut Kaelluf Tuugje aankreeg en Rottier kreeg Het Blauwe Ding. Trommels moest boeten voor zijn gele kaart en werd gekroond tot Dick of the Day.

Alle supporters bedankt en Caro Stolk voor de mooie foto's.