Dordtsche Rugby Club & REL - KAMPIOEN 2017/2018

Bijgewerkt op: 17 mei 2018

Het is het tweede seizoen dat de rugby clubs van Dordrecht en Etten-Leur hebben geclusterd in de vierde klasse. Vanaf de eerste dag was goed merkbaar dat beide clubs elkaar prima aanvulden en aanvoelden. Voornamelijk voorwaardsen vanuit Etten-Leur en voornamelijk driekwarten vanuit Dordrecht. Samen hebben ze vorig seizoen aan elkaar kunnen wennen wat dit seizoen heeft geresulteerd in een hard bevochten kampioenschap.


Zondag 13 mei werd rugbyclub Wageningen ontvangen en wist de combinatie dat er moest worden gewonnen met bonuspunt om rugbyclub The Elephants uit Eindhoven voor te blijven. De spanning was goed voelbaar maar er was hard getraind en de gastheren hadden maar 1 doel voor ogen. De start was van Dordt / Etten-Leur was furieus en de eerste 15 minuten vuurde de voorwaartsen fase na fase af op de hard verdedigende ploeg uit Wageningen. Na een aantal keren heel dichtbij de trylijn te zijn geweest was er toch een snelle break van de bezoekers uit Wageningen en leek het erop dat ze als eerste punten op het bord gingen brengen. Er werd adequaat verdedigd door de snelle driekwarters en vlak voor de eigen trylijn werd de bal terug veroverd. Vrij snel daarna was eindelijk het ijs eindelijk gebroken en de 1e try voor de gastheren een wapenfeit 7-0. De veerkrachtige ploeg uit Wageningen antwoordde direct daarop met een chirugische counter en tot vlak voor de rust stond het nog 5 – 7. Edoch, het harde onvermoeibare werk van de voorwaardsen uit Dordrecht / Etten-leur werd het Wageningse bastion toch teveel en de bekroning was daar met een 2de try. Het scorebord gaf een spannende ruststand weer van 12 – 7.


Om het oh zo nodige bonuspunt te behalen moesten er nog 2 try's worden gedrukt. De Dordt / Etten-Leur combinatie was er na de hervatting dan ook op gebrand om snel te scoren en dat lukte. Binnen 2 minuten na de hervatting werd de derde try gedrukt. Dit bleek een mentale rechtse directe voor Wageningen die ze niet meer te boven kwamen. De combinatie Dordt / REL wist onder de bezielende leiding van captain David Schram de score nog op te voeren naar 36 – 7. De ontlading was groot onder de rugbyvrienden van Dordrecht & Etten-Leur en het kampioenschap werd broederlijk gevierd met de tegenstander en de vele supporters.