Dordt-E-Leur Cluster Winterstop KAMPIOEN

Bijgewerkt: 21 mrt 2018

Het tweede cluster seizoen begint z’n vruchten af te werpen. Was het vorig jaar heel veel aftasten wie wat waar en hoe, zien we nu dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. Met uitzondering van slechts één ongelukkige misstap in Eindhoven uit tegen de Elephants, werd eigenlijk alles onder de bezielende leiding van captain David triomfantelijk gewonnen.

De mannen uit Dordrecht en Etten-Leur hebben ervoor gekozen om vaker als team samen te trainen en dat is te zien in de samenhang op het veld. De rucks en de mauls zijn gecontroleerd, afgesproken en gestructureerd en de lijn achterin is bij elk balbezit dreigend. Waarin voornamelijk het venijn in de start zit bij 11, 13, 14 en 15. Vorig jaar nog nieuwelingen en nu al volwaardige killers Jan en Bram scoren dit seizoen aan de lopende band.

Wedstrijd na wedstrijd werd bij iedereen de ambitie voelbaar, het kampioenschap. Om dat doel te bereiken was er slechts 1 taak weggelegd voor DordtEleur, thuis winnen van The Elephants. Die wedstrijd stond 17-12-17 gepland in Etten-Leur. Om in de stemming te komen werd het team door de onverwoestbare Willem en trainer a.k.a. rots in de branding Peter getrakteerd op een heerlijk ontbijt in het rugbymuseum van Jan de Jong. Willem, Peter en Jan nogmaals bedankt namens ons allemaal. Tot op de dag van vandaag is het een groot mysterie wat er in de broodjes zat maar The Elephants zijn volledig van de mat gespeeld, einduitslag 65-14.

Dit betekend dat CL DordtEleur ‘top of the table’ de winterstop ingaat en het nieuwe jaar geen steekjes meer mag laten vallen. Zie hieronder het bewijs en een teamfoto van de gladiatoren die deze geweldige prestatie hebben neergelegd.

Zo, maar nu eerst de feestdagen in en genieten van een welverdiende rust. Dan begin 2018 kunnen weer volop aan de bak met elkaar met dat ultieme doel voor ogen. De jongens van DodtEleur wensen iedereen …