Batavieren stellen tweede helft orde op zaken

In het eerste deel van de competitie verspeelden de Batavieren net de winst in de thuiswedstrijd op Flakkee tegen de Rotterdamse Studenten dus er was iets recht te zetten. Maar liefst 26 spelers telde het team en het was weer een beste klus om daaruit de startende 15 te kiezen.

De eerste helft verliep rommelig en het verwachte overwicht bleef uit. Toch werd er met een kleine voorsprong de rust in gegaan o.a. door tries van Bas Maurits en Paul van Es, 20-26. Coach Darren Flynn wisselde stevig door en zo maakte ook Maartje Hagendijk van RFC Gouda haar competitiedebuut bij de heren. Het ging er stevig aan toe, maar de Batavieren kregen meer en meer grip op het spel waardoor o.a. Eilander Niels Hogendoorn kon scoren. Daan van Rossum, maakte een geslaagde rentree na een uitstapje Rugby League en trapte 4 conversies raak. Uiteindelijk was he

t toch een vrij makkelijke overwinning en gingen de 5 punten mee naar de desbetreffende thuishonken. Uitslag 32-43 .

Na de koude douches was er koud bier een warm applaus voor Ruud Kuipers (Tuugje) en Daan (D'Anus) van Rossum (Blauwe Ding). Frank Spruit zorgde voor het leuke filmpje.

De Batavieren blijven aan kop in de Plate poule van de 4e Klasse West en gaan volgende in Dordrecht op jacht naar de vijfde overwinning op rij.